Oodi mysteerille nimeltä mies. Ilman filtteriä.

Miehet ovat ihania.

Miehissä on monia asioita, joita ihmetellä.

Kuten se, ja ehkä eniten juuri se, että miehen keho on painava. Todella painava. Miehen täytyy olla sisältä rautaa. Tai jotain muuta tosi painavaa. Kuten Lapin kiveä. Se selittäisi monen muunkin asian miehessä. Myös luut ovat kuin titaania. Mies voi hypätä tikapuilta alas, eikä mikään mene rikki. Se on ihmeellistä. Joka kerta.

Mies syö hirveitä määriä ruokaa. Selittää sen, miksi mies on niin painava. Vierestä huikkaavan miehen mukaan se selittää myös sen, miksi vessa on niin usein varattuna. Miehen ajatukset ovat kryptisiä. Siksi on hyvä, että he kokoontuvat meluisaan paikkaan välillä keskenään. Voivat nauraa toistensa ajatuksille, koska kukaan ei kuule mitään. Kovaääninen nauru tekee miehestä vielä miehekkäämmän. Siis miehen omasta mielestä. Ja se on hyvä, koska sitten mies käyttäytyy kotona kuin tosimies. Kiipee tikapuita ja syö isoja määriä ruokaa ja laskee painonsa oikeille paikoille.

Jos jää miehen alle, on vaikea hengittää. Siksi on hyvä, että mies tukee itseään hieman käsiensä varaan. Ne kädet ovat mahtavat! Sisältä rautaa ja päällä pullistelee kiilteleviä lihaksia. Niin isoja lihaksia ei naisen kehosta löydy kuin ehkä pepusta. Ehkä siksi miehet ovat kuin kotonaan käsi naisen pepulla. Miehen lihas on kova vaikka sitä ei edes pullistele. En tiedä, miten se on mahdollista, mutta sitä voi tuijottaa pitkiä aikoja ja ihmetellä vastausta. Se on varmaan niin siksi, että nainen tunnistaa törmänneensä mieheen.

Parasta on, kun mies kiertää painavan käsivartensa naisen ympärille ja sanoo että olet ihana ja kaunis. Naisesta tulee heti ylikeitetty spagetti, jonka mies kiertää haarukkansa ympärille. Tai kun pötkötellään yhdessä ja mies rennosti vain laittaa jalkansa naisen päälle. Mies ei edes tajua tehneensä henkeäsalpaavan teon. Se jalka painaa tonnin. Sitä on koskettava ihan vain ihmetelläkseen, mistä se on tehty. Miten se voi painaa yhtä paljon kuin koko nainen. On ilmiselvää, että sellaiset jalat on luotu juoksemaan nurmikentällä pallon perässä ja lujaa. Kun palloa potkaisee sellaisella jalalla kuuluu kauhea kumaus ja pallo lentää kuin raketti. Nainen nostaa innosta kädet ylös ja koko keho antautuu.

Mies ja nainen sopivat hyvin yhteen, vaikka ovat niin erilaisia. Kahdesta ihan erilaisesta syntyy uudenlainen kokonaisuus. Lapin kivi ja perhosen siiven huiskaus. Liitto voi olla ikuinen, koska miehessä on niin paljon ihmeteltävää vuosiksi ja vuosiksi eteenpäin. Mies aina yllättää tekemällä juuri sitä, mitä nainen ei olisi osannut arvata. Mies on kuin sammakko ilmojen kylmetessä. Ei voi tietää hyppääkö se tai jos hyppää, niin miten nopeasti ja edes mihin suuntaan. Sammakon aikeita voi ihmetellä melkein yhtä kauan, mutta vain kylmällä ilmalla, kuin miestä.

Joka päivä häkellyn miehestä. Onneksi he eivät voi nähdä sitä ja samalla mietin, että olisipa ihana, jos miehet tietäisivät mitä aarreaittoja he ovat naisille ja naisen mielikuvitukselle. Salaa polvillani ihailen jokaista miestä, joka on yhtäaikaa oikealla tavalla kova ja pehmeä. Kun nuo asiat ovat väärinpäin miehessä, syntyy sotku ja voi sattua.  

Onneksi en ole mies, koska en voisi ihmetellä itseäni.

Kiitos miehille.

PS. Jaa ihan jokaiselle miehelle, joka ei tiedä olevansa salaisten ajatustemme kohde.