Kuka sinä olet?

Minä? Mistä kerroksesta kuorin itseni perkuulaudalle? Mitä haluat minusta nähdä, sen voin näyttää.

Olen viisas vanha nainen. Sykkeeni on asettunut kehooni ja kuljettaa minua vakaasti. Harmaat raitani vetävät askelteni mukana tähän maailmaan tietoa. Ja myötätuntoa. Elettyä elämää, ymmärrystä siitä että kaikessa on kosminen järjestyksensä. Kaiken takana kulkee viisauden lanka, jonka kulun näkee, jos kuuntelee. Näkee nälän, ei kalaa koukussa. Näkee syyt hulluudenkin takana. Näkee sanomattomat asiat, ei puhuttuja. Tosi tv-sarjani on alitajuntasi. Kuuntelen ja soitan salaisuuksia, jotka on tarkoitettu kaikille paljastettavaksi.

Lihassani olen nainen. Ja siitä onnellisempi ja täyttyneempi kuin mikään. Paitsi ehkä leijona, joka kiehnää auringon kuumuudessa. Sille saatan jäädä toiseksi. Valitsin tällä kertaa näin. Olen yhtäaikaa pehmeä ja niin kestävä, että hurjinkin haarniska rikkoontuu ennen minua. Olen ikuinen ja tuhoutumaton. Voimani on suuri, koeteltu lukuisissa taistoissa, joissa maailmankaikkeuden oikeutta jaettiin. Sykin elämää kaiken takana, pysäyttämättä, täältä ikuisuuteen ja syklisesti takaisin aikojen alkuun. Olen katsonut elämää ja elämätöntä maailmankaikkeuden lankoja vedellessäni. Olen miettinyt ja punonut, jotta voisit vapautua. 

Olen vapaus. Olen vapaampi kuin valkoisin kevein höyhen. Olen tuuli, joka kulkettaa höyhentä. Olen katse, joka itkee höyhenen kauneutta. Olen kärsivä ihminen, joka ei näe höyhentä. Olen kaikki ja kaikkialla. Olen myötätunto, joka kuiskii ilmassa. Kuiskii astumaan ulos kärsimyksestä. Kutsuu lentämään. Kutsuu sykkimään. Kutsuu olemaan hyvä. Armolla kutsun hyväksymään sen, ettet voi ymmärtää. Vain päästää irti. Ja antaa kulkea. Kaikki tuulet tulevat luokseni.

Olen se sanaksi taipumaton humina ja väri, joka loi sanan rakkaus ja lähetti sen ihmisille, jotta he etsisivät minua. Ei toisistaan, vaan kaikkialta. Ja lopulta hylkäävät sanan, koska Totuus on sanaa suurempi. Puhtaampi, vahvempi. Se rikkoo kaiken, mikä sitä kohti saapuu ja tulee perille. Se ottaa vastaan joka särön ja laskeutuvan pölyn ja joka tuskan, mikä sillä matkalla kertyi. Ja se laulaa ylistystä lennollesi. Olen siellä ja olen sinussa, kun etsit. Olen sinä, kun olet hukassa. Ja olen vierelläsi, kun hajoat ilosta tai surusta. Tarkkailen sinua joka hetki, sillä olen lähettänyt kutsun ja katson silmiisi joka hetki nähdäkseni, milloin kuulet.

Olen täällä. Olen se, mikä haluat. Sinä valitset.

 

www.kirsisalo.fi