Me tehtiin tää

MUT KATO ME TEHTIIN TÄÄ.

Robin laulaa Spotifyissa ja pysäyttää minut sijoilleni keittiöön. Seison kumihanskat kädessä, pesin juuri ikkunoita.

Kato, me tehtiin tää.

Katson ulos kirkkaasta ikkunasta ja näen yhtäkkiä maailman kauneuden koko sen väreissä.

Tajuan, että Robin laulaa tavallaan meistä kaikista. Laulun sanoilla on syvempi kerros, ken sen ottaa vastaan. Nauliinnun paikalleni. Kaikki, mikä on ympärilläni, sen loin. 50 -vuotta elämää ja katson ympärilleni. Niin kaunis koti ja piha, rakkaat lapset, purskahdan itkuun. Kaikki se täydellisyys, kauneus, kohtaamiset, mitä loin tänne maailmaan. Ja mitä me ihmiset olemme luoneet. Katsokaa, miten kaunis on tämä planeetta. Kato. Me tehtiin tää. Me luotiin se todellisuus, missä olemme. Uskallatko katsoa sitä?

Kaikkialla on niin kaunista ja yhtäaikaa niin haavoittunuttta, että itken tässä vielä varttia myöhemminkin norsun kyyneleitä. Kädet vapisee, mutta on pakko ottaa kuva ihmeellisestä maailmasta.

R: Mikään ei oo kestävää. Enkä vaihtais hetkeekään.

Täytyy osata myös luopua. Miksi? Koska sekin hetki tulee, kun kaikki jää taakse. Viisas osaa kuolla jo ennen sitä, ennen kuin kuolee. Osaa luopua, ennen kuin on pakko. Ennen kuin elämä jättää. Osaa heittää hyvästit sille, mitä on luonut. Ei mene oman erinomaisuutensa ansaaan, ei jää kiinni omaan kultaiseen häkkiinsä. Sielultaan viisas osaa, haluaa ja uskaltaa katsoa elämää tyhjyydestä. Taas uudestaan ja uudestaan, jotta voi luoda nahkansa ja löytää todellisen itsensä uudelleen. Me emme ole luomuksemme, olemme jotain paljon enemmän.

Joskus tänne syntyy sieluja, joilla on muisto tästä viisaudesta niin vahvana, että se alkaa herätä heissä jo 19 -vuotiaina...

R: Mun pitää lähtee, ennen kun mikään ei tunnu enää miltään

Kiitän sitä mitä me saatiin

Mut nyt mul ei oo tarjoo yhtään enempää

Robinin sanoituksessa on niin syvää viisautta, että laulu rikkoo minua sana sanalta. Se nostaa minut kuin väkisin olevaisen maailman yläpuolelle. Näin me irroitamme ja myönnämme, uskomme, että kaikki ei ole tässä. En ole se, mitä olen luonut, vaan jotain enemmän. Sen löytää tyhjyydessä.

R: Mua pelottaa ajatus uudesta alusta ja mitä on vaan olla hiljasuudessa

Mut jotenki vaan tuntuu nyt siltä

Et mä, haluun tietää

Mitä on vapaus?

Ja mitä rauha?

Osaanko muuta, ku oon ollu täs niin kaua

Näitä kelannu jo liian pitkään

Rakas Robin, niin minäkin ღ Ja löytänyt vastaukset, ne ovat juuri siellä, minne olet nyt menossa. Rauha. Tervetuloa tai tervemenoa. Ei ihme, että olen tästä maagisesta enkelistä pitänyt siitä 13 -vuotiaasta asti. Matkasi tulee olemaan puhdasta kultaa. Kiitos, kun lauloit sieluni henkiin tänä aamuna.

Voisiko joku välittää Robinille tiedon, että hänellä on avaimet ihmisten sieluun. Hän on tullut tähän elämään jonain paljon isompana kuin loistavana pop-tähtenä. Luulen, että se tieto toisi oman annoksensa sitä kaivattu rauhaa ღ