Minun matkani

Ihmisen mittainen matka

Kuka minä olen? Kuka on Kirsi Salo? Olen etsinyt vastausta tuohon kysymykseen syvällisesti jo useamman vuoden ajan. Olen kaivanut riivatun rohkeudella esiin kaiken sen roinan – uskomukset, pelot ja surut – joka ihmiseen hautautuu ja painaa meidät pikkuhiljaa alas harmaaseen keskinkertaisuuteen. Olen vääntänyt itseäni tyhjiin kuin tiskirättiä, kunnes käsiteltäväksi ei tahdo löytyä enää mitään kuin tarkimmalla suurennuslasilla.

Voisi sanoa, että tulin johdatetuksi elämäntehtävääni hyvin ovelasti. Vaikka psykologia ja ihmismieli ovat olleet aina minusta kiehtovia, olin sivuuttanut tuon intohimon päätyen perinteisempään ekonomistin ammattiin. Sitten vuonna 2011 alkoi tapahtua kummia. Eteeni avautui yllättäen jatkuvalla syötöllä upeita mahdollisuuksia oppia ihmisen hyvinvointia monilta eri kanteilta eri opettajien ja kurssien muodossa. Tuli life coaching -vuosi Valmentamossa (LCF Life Coach -tutkinto), ulkomaisten opettajien seminaareja ja lopulta maailmaani astui tantra.

Jos life coaching avaa solmut, tantra se vasta pään räjäyttääkin! Siinä ei jää yksikään kivi kääntämättä. Kiersin maailmaa osallistuen lukuisten opettajien kursseille. Matkaani motivoi jatkuvasti lisääntyvä henkilökohtainen hyvä olo. Missään vaiheessa en miettinyt, että olisin kouluttautumassa uuteen ammattiin. Kun heittäydyn johonkin, niin tapani on aina tehdä se täysillä. Tuntui, että loin nahkani uudestaan joka kuukausi. Olin kun Liisa Ihmemaassa, ainoastaan tuo Ihmemaa olin minä itse. Se Kirsi, joka tarttui universumin tarjoamaan korteen vuonna 2011, on kadonnut aikaa sitten.

IMG_2483

Opintojeni jälkeen olen jatkanut vastausten etsimistä vielä ihmisyyttäkin suurempiin kysymyksiin. Mitä on tietoisuus, mistä koostuu todellisuus (jos mistään) ja kuka sen luo, mikä on sielu ja mitä on herkästi aistittava energia; nämä ovat kysymyksiä, jotka inspiroivat minua juuri nyt. Kahlaan päivittäin tuntikausia läpi laajan kirjon filosofioita, oppeja ja työmetodeja, joilla ihmisyyttä ja todellisuuksia puretaan osiksi ja tehdään läpinäkyväksi. Minua ajaa eteenpäin huikea into ymmärtää juuriaan myöten, mistä elämä koostuu ja miten ihmisen voi herättää eloon niin, että joka solu väreilee elämää.

Löysin ja sain vastauksia ja rakastuin elämään vielä uudella tavalla. Huomasin, että kaikki ongelmat ovat lopulta itse asiassa aika helposti ratkaistavissa, kun mieli valjastetaan rakentavaan käyttöön tehokkailla metodeilla ja tarkalla havaintokyvyllä ohjattuna. Ihmiset ja ongelmat ovat minulle aivan loputon inspiraation lähde. Siellä missä muut näkevät ongelmia, minä näen onnellisen lopputuleman ja ratkaisuja.

Ja niin minusta tuli valmentaja, kuin huomaamatta, vain seuraamalla intohimoani. Ihmiset alkoivat etsiytyä luokseni ongelmineen. Autoin tuttuja ja tuntemattomia oivaltamaan ratkaisuja kriiseihinsä. Pian jätin pois muita töitäni ja vuonna 2013 avasin vastaanoton ja perustin ensimmäiset kurssit. Siitä alkaen olen seurannut rohkeasti kutsumustani välillä tietämättä lainkaan, mihin polku vie. Olen oppinut luottamaan.

Ja tänään olen tässä, kysymässä voinko olla sinulle avuksi. Kun maailma tuo meidät toistemme luo uskon, että sillä on aina tarkoitus. Emme koskaan kohtaa sattumalta. Koska olet löytänyt tiesi sivuilleni, olet jo muutoksen polulla. Muuta et oikeastaan tarvitse. Vain ripaus rohkeutta ja jääräpäisyyttä muutoksesi eteen ja pian voit nauttia uudenlaisen elämäsi jännittävistä hedelmistä.

Oivalsin myös pian, että vaikka korkeuksiin onkin houkuttavaa ampaista, tässä elämässä on kyse ihmisenä olosta, sen kaikkine puolineen. Tämä keho, nämä ajatukset, tämä sydän. Ongelmat, haasteet, myös nautinnot, kaikki mikä meitä tässä elämässä liikuttaa ovat polttoainetta kehitykselle. Olemme täällä kehittyäksemme. Ei ehkä apinasta ihmiseksi vaan syvemmin sisältä, sieltä missä lopulta on meidän minuus. Kun ymmärtää, mitä kokemuksistaan – niistä kauheimmistakin – voi oppia, pystyy astumaan katkeruudesta kiitollisuuden puolelle ja on ratkaissut oman elämän onnellisuuden sokkelon läpikulun.